Magic Truffels

Door NoUseWhatsoever op woensdag 22 februari 2012 16:27 - Reacties (15)
Categorie: Vrije tijd, Views: 6.256

Een tijdje geleden heb ik voor het eerst paddo's (of zoals je ze nu moet noemen; truffels) gegeten met een goede vriend. Wij waren beiden benieuwd hoe dat zou zijn en hebben toen dus besloten om het gewoon maar een keer te doen.

Ik ging naar de enige plek waar ik weet dat ze truffels verkopen; de Sjamaan. Ik liep er binnen en zei maar gelijk waar ik naar op zoek was. Het meisej achter de toonbank was heel enthousiast en heeft mij duidelijk uitgelegd wat ik kon verwachten en wat ik beter wel en niet kon doen. Mijn vragen waren hoe ik ze het beste kon eten, of ze nog een beetje lekker waren, hoe ze samengaan met alcohol en hoelang zo'n trip nou ongeveer duurt. De antwoorden waren respectievelijk: eet ze gewoon rauw maar kauw goed, ze smaken naar zure walnoten, ze gaan slecht samen met alcohol en ga uit van een trip van ongeveer 3 uur.

Mij werd aangeraden met de Pajaritos te beginnen. De Sjamaan verkoopt namelijk 4 soorten truffels, waarvan de Pajaritos de mildste zijn. De effecten daarvan werden beschreven als happy and social with light body high (of zoiets). Dat klonk op zich wel goed, dus die heb ik maar meegenomen. De kosten waren per persoon ¤15,- en daar krijg je dan 15 gram voor. Dat is ook voldoende en als je voorzichtig wil doen kan je ook de helft nemen. Mij werd wel aangeraden om ze op een lege maag te gebruiken en alles (dus de gehele dosis, of de gehele halve dosis) in één keer op te eten omdat dan het effect sterker zou zijn.

Ze waren goed houdbaar in de koelkast dus een datum geprikt in het weekend twee weken daarna. Mijn vriendin zou aanwezig zijn als nuchtere back-up voor als we al flapperend met de armen richting het raam zouden rennen.

Op de afgesproken dag kwam Tim aan rond vier uur en een halfuurtje later haalde ik de truffels uit de koelkast. Ze smaakten inderdaad naar zure walnoten en waren vooral heel erg droog. De grotere stukken waren prima te doen, maar de kleintjes waren echt vies. We gingen allebei voor de volle dosis en inderdaad op een lege maag en zonder alcohol genuttigd te hebben.

Het eerste effect merkte Tim na 20 min en hij voelde zich niet heel lekker. Hij zat ook wat onrustig in zijn stoel en had het niet echt naar zijn zin. Ik voelde op dat moment nog niets. 10 minuten later was Tim enorm aan het gapen en ook ik kon de impuls om veelvuldig te gapen niet weerstaan. Ongeveer 20 minuten lang waren we zo beiden druk met gapen en nog niet echt onder de indruk van de truffels. Na die tijd was het echter snel over met het gapen en was het alsof ik uit een donkere tunnel kwam, want alles werd vrij snel heel licht.

De rest van de avond was een hele goede beleving. Ik heb meerdere lachkicks gehad en heb eigenlijk de hele avond met de breedste glimlach op de bank gezeten. Verder leek alles nieuw en vooral de notie van eten was vreemd. Waarom je iets in je mond zou stoppen en door zou slikken was ons niet bekend. Mijn vriendin kreeg op een gegeven moment toch honger en had voor zichzelf een zalmfiletje met aardappeltjes gemaakt. Uit nieuwsgierigheid nam ik een stukje aardappel die mij zeer zout smaakte. De zalmfilet resulteerde in een enorme lachkick omdat het heel raar voelde in mijn mond. Pas vrij laat realiseerde ik me dat ik het ook door moest slikken.

Kortom, tegen vrijwel alles keken we aan alsof het de eerste keer was. Bij de deur naar de gang en de ramen hield de wereld op; de woonkamer was de complete wereld. Ik ben een keer opgestaan om The Big Lebowski te verwisselen voor Kick-Ass en dat kostte me toch een inspanning! Mijn evenwicht was vrijwel weg en ik moest mij adem inhouden bij elke stap omdat ik anders bang was om om te vallen. Toch was het niet vervelend. Niets was vervelend eigenlijk. Ik was namelijk intens gelukkig met alles: hoe het koffiezetapparaat een klein beetje scheef stond, hoe één van de spotjes tegen de grote witte muur boven de TV scheen, het plantje op de kast. Van alles vond ik dat het perfect was zoals het was en dat er niets meer aan hoefde te gebeuren.

Wat heel leuk was, was dat Tim en ik eigenlijk precies eenzelfde trip hadden. We vergeleken veel en ook qua proces liep het aardig gelijk. Na zo'n 2,5 uur lagen we ook allebei gaar op de bank en na 3 uur waren we 95% nuchter. Na een korte evaluatie was het een hele goed avond en hebben we besloten het binnenkort nog een keer te doen, maar dan misschien met de Mexicana: euphoria and intense body high. Klinkt ook niet slecht.

Ik heb het dus heel erg naar mijn zin gehad die avond. Het zal niet voor iedereen wat zijn, want het is een stuk intenser dan bijv. hasj of wiet, maar ik vind het in ieder geval tof om een keer geprobeerd te hebben. Heb je zelf ook ervaringen, en vooral met andere type truffels, dan hoor ik dat graag :)

Volgende: 3 weken rondreis in Japan [Deel 1] 08-'13 3 weken rondreis in Japan [Deel 1]
Volgende: Narrowcasting: off topic 01-'12 Narrowcasting: off topic

Reacties


Door Tweakers user mouzetc, woensdag 22 februari 2012 16:37

Meer info over deze truffels in een leuke docu (3 delig) met een doorgewinterde, dode, gebruiker kun je bekijken via vice: http://www.vice.com/nl/ha...philosophers-stone-part-1

Door murlocmaster666, woensdag 22 februari 2012 17:10

Een primeur truffels op tweakers!

Door Tweakers user Shinigami, woensdag 22 februari 2012 17:47

Tof om te zien dat er meer psychonauten rondhangen op T.net, en leuk om hier te lezen over je eerste stapje in de wereld van de psychedelica NoUseWhatSoEver!

Ik merk dat er in Nederland nog steeds best een taboe hangt op het gebruik van psychedelica. Vooral door sensationele berichten als personen die denken dat ze kunnen vliegen en van flatgebouwen afspringen e.d.

Mijn persoonlijke ervaring is dat paddo's een zeer heftige, maar ook zeer spirituele ervaring kunnen bewerkstelligen, het geeft een ander perspectief op de wereld die je niet gauw vergeet. Ik heb zeer mooie openbaringen gehad met paddestoelen en truffels, die m'n beeld op de realiteit behoorlijk veranderd heeft.

Een paar tips van een ervaren psychonaut:

In plaats van binnen te chillen, adviseer ik je zeker om de volgende keer naar buiten te gaan. Samen met die magische truffels ervaar je pas hoe majestueus de natuur is. Ik heb schitterende herinneringen aan bungalowvakanties op de Utrechtse Heuvelrug waarbij ik samen met maten hele avonturen beleefden in de bossen. Je kan uren staren naar een grassprietje en je nog verbazen over de schoonheid ervan.

Houdt daarnaast rekening met de drie S'en: Set, Setting en Sitter. Zorg ervoor dat je met een goede groep vrienden in een comfortabele setting die psychedelica tot je neemt. Een sitter is ook aan te raden, mocht er iemand in paniek raken, mocht er iets kapotvallen o.i.d. dan is het altijd goed om een nuchter iemand te hebben die kan helpen.
Alles draait om een ongedwongen, fijne sfeer waar niemand zich gepushed voelt of angst heeft (gezonde spanning is iets anders natuurlijk ;)), emoties worden versterkt in een paddo trip en het laatste wat je wilt is een bad trip.

Dosering is ook erg belangrijk, begin ALTIJD met een lage dosis <15 gram nat of <1.5 gram droog. Je weet als je eraan begint niet wat je tolerantie voor psilocybine is, de dosis die iemand nodig heeft om te trippen verschilt van persoon van persoon.

Bottomline: zorg ervoor dat je er verantwoordelijk mee omgaat, dit geldt natuurlijk voor elke drug zoals wiet, alcohol enz. Maar doordat paddo's zo'n intense ervaring kan zijn, geldt dat hier misschien nog wel meer. Zie het als een spirituele reis i.p.v. een partydrug, zorg ervoor dat je goed voorbereid en bepakt bent om die reis te kunnen maken. Neem ook ruim de tijd om de ervaringen en openbaringen die je op hebt gedaan te verwerken.
Mix het ook absoluut niet met andere drugs. Wiet is niet zo'n probleem, en kan zelfs de "indaal" periode en misselijkheid verminderen. Combineren echter met alcohol, andere harddrugs of producten die MAO-remmers bevatten is absoluut geen goed idee!
Mocht je daarnaast aanleg of gevoeligheid hebben voor psychiatrische aandoeningen, zoals schizofrenie, dan is het een grote afrader aangezien het psychoses kan triggeren, maar dat geld ook voor wiet, alcohol enz.

Houdt je je aan deze regels, dan kan er niet veel misgaan, en voorkom je dat je als sensatiebericht in de Telegraaf eindigt. Als iedereen zich aan deze regels had gehouden dan waren de paddestoelen nooit verboden geweest.

Mocht je meer willen horen dan kan ik wel een tripreport posten.

One love iedereen!

En ja Tweakers? Wie durft nog meer ervaringen te delen met psychedelica?

Door Tweakers user Hi-Fi-Ji, woensdag 22 februari 2012 18:19

Truffels zijn wel altijd minder om mee te trippen. Helaas worden de Hawaaianse niet meer verkocht die waren helemaal te ziek voor woorden. Altijd leuek trips mee gehad. Truffels verbleken in vergelijking met de echte goede paddo's.

Paddo's is echt een ervaring die ik persoonlijk vindt dat iedereen die een keer mee heeft moeten gemaakt. Andere leuke psychedelica nadat je een keer paddo's hebt gedaan zijn bijvoorbeeld 2C-B(of andere 2C varianten maar B is wel een van de betere) of anders LSD(sowieso eerst een paar keer paddo's doen en het liefst hawaaianse want LSD is nog een stap verder qua trip).

Met vriendelijke groet,
Een psychonaut

Door Tweakers user himlims_, woensdag 22 februari 2012 18:26

hahah kom eens in /31 kijken :+

[Reactie gewijzigd op woensdag 22 februari 2012 18:28]


Door Tweakers user PeterVeenstra, woensdag 22 februari 2012 18:37

hawaaiaanse zijn idd aanraders :) niet meer vrij te krijgen in de shops maar uiterraard wel op SR & dergelijke site's. 4FMP (als ik het goed heb onthouden) is ook een aanrader, mdma maar dan intenser.

Door anonieme_tip, woensdag 22 februari 2012 19:19

Toch maar ff een negatieve noot, sorry :) Ik heb een keer sterke paddo's geprobeerd in een setting waar ik het beter niet had kunnen doen en raad dit iedereen ten sterkste af. Als je twijfelt, niet doen. Ben toen om niks super gestresst geraakt en ik denk zelfs dat het nu, 2 jaar later, nog effect op me heeft. Eerst had ik ineens af en toe angstaanvallen, is stuk minder geworden nu gelukkig. Maar zie nog steeds rare vlekken/nagloeien/ruis in mijn zicht. De truffels zijn veel minder heftig en zullen dus ook wel minder kwaad kunnen. Maar zorg gewoon dat je goed in je vel zit als je het doet en alleen met mensen bent waar je echt goed mee kunt. Dat is het belangrijkste denk ik.

Door Tweakers user rhodium, woensdag 22 februari 2012 20:30

anonieme_tip schreef op woensdag 22 februari 2012 @ 19:19:
Toch maar ff een negatieve noot, sorry :) Ik heb een keer sterke paddo's geprobeerd in een setting waar ik het beter niet had kunnen doen en raad dit iedereen ten sterkste af. Als je twijfelt, niet doen. Ben toen om niks super gestresst geraakt en ik denk zelfs dat het nu, 2 jaar later, nog effect op me heeft. Eerst had ik ineens af en toe angstaanvallen, is stuk minder geworden nu gelukkig. Maar zie nog steeds rare vlekken/nagloeien/ruis in mijn zicht. De truffels zijn veel minder heftig en zullen dus ook wel minder kwaad kunnen. Maar zorg gewoon dat je goed in je vel zit als je het doet en alleen met mensen bent waar je echt goed mee kunt. Dat is het belangrijkste denk ik.
Dan ben je toch dom bezig geweest, niks meer niks minder.

Maar ga deze truffels nu ook maar eens proberen, blijkbaar zijn ze gewoon legaal te verkrijgen en dat wist ik niet. Dus maar eens de smartshop binnenwippen en dan met een paar vrienden op de bank uitproberen tijdens een leuke domme lach fllm :)

Door Tweakers user Crazy D, donderdag 23 februari 2012 08:16

rhodium schreef op woensdag 22 februari 2012 @ 20:30:
Dan ben je toch dom bezig geweest, niks meer niks minder.
Onzin. Je kunt gewoon een "bad trip" krijgen, daar heb je bar weinig invloed op zelf. Ook als je denkt dat je heerlijk in je vel zit en met de juiste mensen op de juiste plaats bent kan het vervelend uitpakken.

Ik zou trouwens geen film kijken, vind ik een beetje "zonde" op een bepaalde manier. Plus dat de kans groot is dat je er werkelijk geen moer van begrijpt/van volgt :D Wij blowden er altijd bij, en het gebeurde bizar vaak dat we bezig waren een joint te draaien (toch niet het meest spannende om te doen, zeker niet als verstokte blowers) en halverwege ons afvroegen wat we eigenlijk aan het doen waren, om maar weer rustig te gaan zitten en weg te zweven op de muziek.

Door Tweakers user rubjo99, donderdag 23 februari 2012 09:13

Kijk eens een een hele psychonauts meeting :)

Vanavond hier ook maar eens reageren aangezien ik nu op werk zit! En aangezien ik zelf geen tweakblog nog kan maken, post ik hier ook wel een smal trip report van afgelopen zaterdag hier als men dat geen probleem vind :X

Door Tweakers user NoUseWhatsoever, donderdag 23 februari 2012 10:13

Wat mij betreft: hoe meer hoe beter!

Super om in de comments meerdere ervaringen te lezen en als je dus aanvullende reacties hebt, post ze ook :). Zal andere die er over nadenken om ze te proberen ook helpen!

Door Tweakers user zkiwi, donderdag 23 februari 2012 13:06

Ze smaken beter op een broodje met boterhamworst. Of in stukjes snijden en dan rauw door de spagetti doen.

Door Tweakers user rubjo99, donderdag 23 februari 2012 13:55

zkiwi schreef op donderdag 23 februari 2012 @ 13:06:
Ze smaken beter op een broodje met boterhamworst. Of in stukjes snijden en dan rauw door de spagetti doen.
Of eerst roerbakei maken, dan de truffels snijden en er later rauw doorheen gooien als het ei klaar is!!

[Reactie gewijzigd op donderdag 23 februari 2012 13:55]


Door Tweakers user noobgrinder, donderdag 23 februari 2012 16:10

zkiwi schreef op donderdag 23 februari 2012 @ 13:06:
Ze smaken beter op een broodje met boterhamworst. Of in stukjes snijden en dan rauw door de spagetti doen.
Met vla is het ook goed te doen! :)

Door anon, vrijdag 24 februari 2012 14:31

Ik ben de laatste tijd aan het experimenteren met DMT.
DMT wordt vaak omschreven als de zwaarste psychedelische drug die bestaat. Er zijn drie hoofdgroepen van de stof:
5-MeO-DMT; Dit schijnt zeer intense, machtige trips te geven. Een bijnaam ervan is 'The power'.

N,N-DMT; Dit geeft intense visuele trips, met een zeer krachtig geluksgevoel (Anders, maar sterker dan MDMA). Deze variant word ook wel 'The glory' genoemd. Dit is de variant waar ik ervaring mee heb. Dit stofje komt ook van nature voor in zo'n beetje alles wat leeft, inclusief mensen.

Bovengenoemde varianten werken bij normale inname 3 tot 25 minuten.

Er is nog een variant DMT, waarvan ik de naam niet weet. Het geeft een vergelijkbaar effect met truffels, hoewel de visuals toch nog iets van N,N-DMT schijnen te hebben.

(N,N-)DMT trips gaan bij mij vrijwel altijd over wat er de afgelopen dagen in mijn hoofd speelt.
Dit zijn meestal filosofische vraagstukken, kwantummechanica en logica & mindfucks.

Mijn eerste trips waren voornamelijk mindfucks. Mijn 'sjamaan' had het zelf zo ervaren, en door zijn waarschuwingen speelde dit heel erg op. Nadat ik terug was van mijn eerste doorbraak, wist ik al wat de groep aanwezigen ging zeggen, doen. Dit duurde gelukkig slechts enkele minuten (De dmt was al uitgewerkt). Ik was wel mindfucked voor de rest van de avond.

Mijn latere trips van dat jaar (2011) waren voornamelijk liefdevol & tijdloos. Ergens aan het einde van het jaar, had ik voor het eerst in mijn eentje DMT gerookt.
Het was genoeg om van de wereld weg te gaan, maar ik bleef hier. Een tafelventilator die uit stond, was door zichzelf heen aan het stappen. Vergelijkbaar met een klein-fles.
Mijn gedachten voelden als leeg. Ik besefte al gauw dat er geen ruis was, en dat denken veel makkelijker ging dan normaal.
Een paar dingen waar ik mee zat, kon ik naar voren halen en oplossen.
De liefde die in de lucht hing (letterlijk) was intens zacht. Ik voelde het buiten mijn lichaam, er binnen, er op.
In deze trip heb ik geleerd gedachten te kunnen projecteren, door middel van de aanwezige leegte. Onder het motto van 'Als er niets is, is alles mogelijk'.

Met de trips van begin 2012 ging ik verder met in mijn eentje trippen.
Ik begon te oefen met steeds (over een periode van 7 trips) meer dmt, terwijl ik zelf de controle hield.
Dit gaf fijne, maar slordige trips. Het is erg raar om telepathisch met je computer te praten, wetende dat de computer niet echt antwoord. Dit bevestigde wel dat ik aan mijn logica & deze wereld kon vasthouden terwijl ik ver weg was.
Tijdens een van deze trips was ik met iemand aan het chatten. Daarbij projecteerde ik mijn gedachten om mij heen, zodat ik ze beter kon overzien.

Een van de oefeningen die ik tijdens elke trip deed, was de pijp vasthouden. Dat ding wordt heel erg heet (~180c), en terugkomen met een brandplek op mijn huid is niet ideaal. Ook heb ik geoefend met het oppakken en wegleggen van de pijp, met dezelfde motivatie.

Na deze serie van experimenten, was ik klaar voor wat ik zag als de ultieme test: Genoeg DMT voor drie personen om te kunnen doorbreken. Maar ik was de enige aanwezige.
Ik heb goed onderzoek gedaan naar de risico's van teveel innemen. Daar zou ik bij volledige inname, niet eens bij in de buurt komen.
Bovendien is het, uit eigen ervaring & reports van anderen, niet mogelijk om meer DMT binnen te krijgen dan je aan kan.
Dit bleek ook toen ik een hijs nam: De helft van mijn longen zat vol, en de wereld begon al uit elkaar te vallen. Ik probeerde met al mijn kracht de rook nog zo lang mogelijk vast te houden. Het ging niet. Ik denk dat ik het slechts 5 tot 8 seconden binnen heb gehad.
In een burst ademde ik uit, en stopte de tijd. De muren van mijn kamer vielen weg naar zwart. Ik wilde eigenlijk nog een hijs nemen, maar daarvoor was het al te laat.
Ik kon de pijp niet vasthouden of wegleggen. Ik kon überhaupt niet bewegen.

Daar zat, vast op mijn plek met de rook die in de lucht hing. Vergelijkbaar met het 2e gras was in de ondertussen oudere games zit (Undergrowth). Het bewoon niet. Er was een heel herkenbaar geluid. Een lage toon, die duidelijk van mij is.

Het was mijn roep, dat ik _nu_ opgehaald moest worden. Nu kan slechts als de tijd stil staat, maar dan kan het niet veranderen. Ik heb daar tegelijk niet en heel lang vastgezeten.

Vervolgens kwam ik in een kamer, vergelijkbaar met 3d fractal filmpjes zoals op youtube te vinden zijn.
De kamer waar ik inging , bracht mij naar een complex gevormde wereld. Ik had deze wereld bij mijn allereerste ervaring met dmt, van bovenaf bekeken. (Dat was geen doorbraak ervaring.)
Hier kwam ik in hetzelfde lichaam als nu, in een ei terecht. Het ei was van een zacht doorzichtig materiaal. Ik kon communiceren met de wezens die er waren. Er leek geen vaste grond te zijn, maar er was mij verteld dat ik die niet kon zien vanuit het ei.

In het ei was alles mogelijk. Ik kon voor god spelen. Werelden maken, manipulatie van de wereld en de aanwezige levensvormen. Daar was ik snel mee gepakt, omdat het shocking was dat mijn wil op die wezens overkwam als hun eigen gedachten.
Het voelde alsof ik hun geest aan het verkrachten was. Geen fijn idee of gevoel.

Ik zat nog wel vast in het ei. Herinneringen gaan ook vervelen als je er oneindig lang zit. Ik begon mijn vrienden te missen. Daarop kwam er een iets, wezen of eigen gedachte, die nog een laatste iets wilde laten zien voor ik terug zou mogen.

Hier werd ik deel van een orgasme. Het voelde heel lekker, en vies, verschrikkelijk vies zelfs. Maar dat was fijn, want het maakte niet uit. Ik kon door de soort van lucht dwarrelen, zweven en zelfs in de lucht liggen.

Tot de realiteit belde. Letterlijk. Ik was vergeten mijn telefoon uit te zetten. Voordat ik opnam flitste er een beeld van sneeuw & ijs (Dit lag er al enkele dagen) langs. Ik had in die flits geen zin meer om te leven en lag in mijn ondergoed op het ijs. Als ik de telefoon niet op zou nemen, zou dat mijn realiteit worden. Ik nam de telefoon op, en de wereld veranderde weer naar hoe hij altijd al was geweest. My mind was blown, maar de trip was met een klap voorbij.

Er zijn nog heel veel situaties voorgekomen die ik niet eens kan beginnen te beschrijven.

DMT gooit zintuigen door elkaar heen, neemt je gevoel voor ruimte & tijd weg, of breid het heel erg uit. Het is een vrij ongevaarlijke drug, maar absoluut niet geschikt voor beginnende trippers. Als je bang bent er niet goed uit te komen (trigger voor psychose / schizofrenie), blijf er bij weg. Nog niet goed nagedacht over dood gaan & zijn? Blijf erbij weg.

Als afsluiter:
Vrijwel iedereen zal een dmt ervaring krijgen. Bij een bijna-doodervaring laat je lichaam de natuurlijke voorraad los. Bij echt dood gaan, gebeurd dit (indien fysiek mogelijk, dus vrijwel altijd) ook.

Reageren is niet meer mogelijk